بازاریابی شبکه ای درجه یک
شما کلمه درجه یک را در مورد خیلی از چیز ها می شنوید، یک رستوران، هتل،قطار و خیلی از چیزهای دیگر. مطمئناً در هر چیزی که عنوان "درجه یک" را به خود اختصاص داده ویژگی ها و خصوصیاتی منحصر به فردی وجود دارد که در رقیبان و هم قطارانش دیده نمی شود.
زمانیکه که در مورد یک رستوران درجه یک صحبت می کنیم، مطمئنا در آن شخصی وجود دارد که سیاست های و فعالیت های خاصی را برای همه کارکنان آن رستوران در نظر می گیرد که در نهایت منجر به ایجاد محیط و جو خاصی می گردد که آن را از بقیه رقبایش متمایز می کند .
بازاریابی شبکه ای هم یکی از این موارد است که هم 5 ستاره دارد و هم 3 ستاره. در موارد بسیاری مشاهده میشود که برخی از طرح های بازاریابی شبکه ای و شیوه انجام آن از سوی توزیع کنندگان در سطوح پایینی صورت می گیرد که از دیدگاه ما آنها مثل همان رستورانهای بی کیفیت هستند. یکی از جزئیات مهم در طراحی بازاریابی شبکه ای و نیز شیوه اجرای آن از سوی توزیغ کنندگانش رعایت اصول اخلاقی در تجارت می باشد.
نکته مهم این است که کیفیت در بازاریابی شبکه ای باید در ذات آن نهفته باشد و با پر و بال دادن ظاهری و استفاده از مواردی که باعث جذابیت می شود نمی تواند این تجارت را حفظ کند. در بسیاری از موارد کمبود های موجود در بازاریابی شبکه ای با استفاده از جذابیت های ظاهری در آموزش پوشانده می شوند و همین موضوع باعث می شود که در کوتاه مدت یا میان مدت مشکلات عدیده ای پدیدار گردد. بسیاری از شرکت ها و طرح های بازاریابی شبکه ای که ما شاهد فعالیت آنها بوده ایم حتی در صورتی که منع قانونی برای فعالیت آنها وجود نداشت، بعد از گذشت مدتی دچار مشکلات بسیاری می شدند. نوع و کیفیت یک طرح بازاریابی شبکه ای بیشترین تاثیر را در شکل گیری خلق و خو و رفتار های مشاوران و توزیع کنندگانش دارد، بدان معنا که شما با مشاهده رفتار و خصوصیات توزیع کنندگان یک شرکت می توانید به سطح کیفی طرح بازاریایی شبکه ای آن پی ببرید.
در اینجا به برخی از خصوصیات یک توزیع کننده که نشان از وجود یک طرح درجه یک می باشد، اشاره می کنیم:
1. اطمینان کامل از اینکه محصولات و خدمات شرکتشان حقیقتاً و صادقانه منجر به بهبود کیفیت زندگی دیگران می شود،
2. بیشتر به تاثیر حقیقی محصولات و خدماتشان فکر می کنند تا سود شخصی خود
3. آشنایی کامل با محصولات شرکت دارند و از تمایز های آن با محصولات دیگر آشنا هستند
4. تلاش بسیاری برای داشتن مشتری های بیشتر می نمایند
5. به خوبی با این تجارت و شیوه فعالیت آن آشنا هستند و قادرند تا به سادگی و بدون هرگونه گزافه گویی و اغراق مفهوم آن را به دیگران انتقال دهند.
6. به خوبی شرکت خود را می شناسند و تمام حقایق را در مورد آن بیان می کنند
7. افراد را به خوبی آموزش می دهند و همیشه این سوال را از خود می پرسند که " آیا شخص بعد از آموزش من می تواند محصولات را به فروش برساند؟"
8. در صورت عدم اطمینان از توانایی آموزش دادن به افراد آنها را دعوت به همکاری نمی نمایند
9. به وعده هایی که در مورد محصولات و شرکت داده اند عمل می کنند.
10. در فعالیت هایی که این نوع کسب و کار را خوب جلوه دهد و چهره ی خوبی از این حرفه به نمایش بگذارد شرکت میکنند
11. پیشنهاد های خود را به صورت صادقانه برای هر چه بالاتر رفتن کیفی خط تولید محصولات در اختیار شرکت می گذارند.
در صورتی که شما در یک رستوران با کیفیت مناسبی در خدمات مواجه شوید که در نهایت منجر به رضایت خاطر شما گردد به این نکته پی می برید که یک برنامه ریزی حساب شده و منسجم در پس تمام این فعالیت ها وجود دارد. بازاریابی شبکه ای نیز به همین ترتیب می باشد در صورتی که توزیع کنندگان نتوانند موجب رضایت خاطر مشتریان گردند مشکلات را باید در طرح بازاریابی شبکه ای دید. این رضایت خاطر در مورد پول دار شدن افراد نیست بلکه از مسائل بسیار ابتدای نظیر تحویل به موقع محصول آغاز می گردد تا احساس وجود یک درخواست آشکارا برای محصول.
در مجموع هدف ایجاد یک نوع تغییر در شیوه نگرش دوستداران این حرفه در ایران می باشد اینکه برای رسیدن به جو و بستری مطلوب باید شیوه نگرش و نوع انتظارات خود را در مورد این حرفه برای نزدیک شدن به استاندارد های جهانی تغییر دهند. متاسفانه بر اثر فعالیت طرح های تقریبا بی ستاره و بخصوص هرمی نوع انتظارات و شیوه نگرش بسیاری از دوست داران این حرفه به بی راهه رفته و برای ایجاد بستری مناسب در مورد این حرفه این نگرش باید دچار تغییر گردد.